ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΑΙΧΜΗ

Την  Τετάρτη 2 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου,  παρουσίαση του παιδικού βιβλίου  «Το νου σας καρχαρίες ερχόμαστε» από το συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Στέφανο Παπαδόπουλο.  

Η δράση υλοποιήθηκε  στα πλαίσια των εαρινών δραστηριοτήτων του Α.Σ. ΑΙΧΜΗ, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές του συλλόγου να γνωρίσουν από κοντά τον συγγραφέα, να ψυχαγωγηθούν ακούγοντας την διαδραστική αφήγησή του, να παίξουν, αλλά και να συζητήσουν για σημαντικές αξίες όπως, η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη και η γενναιότητα. Αρετές σημαντικές για τον αθλητισμό αλλά και τη ζωή.

Επίσης, με αφορμή την αφήγηση, συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά δόθηκε και ιδιαίτερη έμφαση στον σημαντικό ρόλο του δασκάλου και την σχέση δασκάλου – μαθητή.

Συγκεκριμένα ως προς την ιστορία, με πρωταγωνιστές 5 νεογέννητα θαλάσσια χελωνάκια, περιγράφονται οι πρώτες τους εμπειρίες στην ακτή και η δύσκολη πορεία τους προς την θάλασσα, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Οι χρήσιμες συμβουλές και οι χρυσοί κανόνες δεν αρκούν για να ξεπεράσουν τους κινδύνους και τα εμπόδια που παρουσιάζονται στο δρόμο τους. Βλέπετε το κάθε χελωνάκι έχει το χαρακτήρα του και αντιμετωπίζει αυτή τη μεγάλη περιπέτεια άλλοτε με υπακοή και προσήλωση και άλλοτε με αυθορμητισμό και αφέλεια. Η συμπεριφορά τους κάποιες φορές εξαντλεί την υπομονή του δασκάλου. Όμως αγαπά με πάθος το λειτούργημα που επέλεξε και τον βάζει κάτω, Έτσι πορεύονται όλοι μαζί, με γέλια, κλάματα, επιβραβεύσεις, επιπλήξεις, ενθουσιασμό ή απροθυμία, για να φτάσουν τελικά πιο ώριμοι μπροστά στην άγνωστη, απέραντη θάλασσα.» (Παπαδόπουλος,2016)*.

Ως εκ τούτου, άμεσος ήταν ο παραλληλισμός της πορείας προς την θάλασσα με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έχει ν’ αντιμετωπίσει το παιδί – αθλητής στον αθλητισμό αλλά και στην ζωή του.

Η δράση ολοκληρώθηκε με δραματοποίηση της ιστορίας από τους μικρούς μας αθλητές.

Κλείνοντας, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, έχουν προγραμματιστεί ένα σύνολο δραστηριοτήτων για τους αθλητές του Α.Σ. ΑΙΧΜΗ, οι οποίες στοχεύουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη των αθλητών μας (σωματική, κοινωνική, ηθική, πνευματική) τονίζοντας τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του αθλητισμού.

Ο Α.Σ. ΑΙΧΜΗ και οι προπονητές του Συλλόγου εύχονται καλό και αθλητικό Μήνα!

*Παπαδόπουλος, Σ.(2016). Το νου σας, καρχαρίες, ερχόμαστε! Βόλος: Παλμός.

**Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: