ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΞΙΦΟΜΑΧΟΙ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΙΧΜΗ ΣΕ "ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΞΙΦΟΜΑΧΟΥΣ"

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι μικροί ξιφομάχοι του Α.Σ. Αιχμή Μαγνησίας, στην πρώτη τους συμμετοχή σε επίσημη διοργάνωση και συγκεκριμένα, τους " Αγώνες Επίδειξης για αρχάριους Ξιφομάχους 5 εως 10 ετών" που διοργάνωσαν, η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Ξιφασκίας. Διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών "Σπύρος Λούης" (ΟΑΚΑ) το Σάββατο 27 Μαϊου με τις κατηγορίες 6 έως 8 ετών και 8 έως 10 ετών. Στους αγώνες έλαβαν μέρος πάνω από 280 ξιφομάχοι, που διαγωνίστηκαν και στα τρία όπλα ( ξίφος ασκήσεως, ξίφος μονομαχίας και σπάθης).

Οι αθλητές της Αιχμής αγωνίστηκαν στο ξίφος ασκήσεως σε ομίλους 4,5 και 6 αθλητών σε χρόνο 3 λεπτών ή 3 πόντων. Τα αποτελέσματα ( στην φάση των ομίλων ήταν) :

Πιλάτος Δημήτρης : 2 νίκες σε 3 αγώνες

Ματίκα Σοφία: 3 νίκες στους 4 αγώνες

Ματίκας Δημήτρης: 4 νίκες στους 4 αγώνες

Τσιώλης Σπύρος - Φοίβος: 3 νίκες στους 6 αγώνες

Τσιώλης Ιωάννης - Άδωνις: 3 νίκες στους 4 αγώνες.

Μετά το τέλος των αγώνων πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τους προπονητές των συλλόγων με θέμα " Προπόνηση ανάτυξης στην παιδική ηλικία" όπου αναλύθηκαν θέματα τεχνικής, δομής προπόνησης και σχεδιασμού ανάλογα με την ηλικία των αθλητών. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Χάρης Τσολάκης, καθηγητής ειδικότητας Ξιφασκίας στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές και τον προπονητή τους κ. Πυργέλη Ιωάννη για την προσπάθεια και την αξιόλογη προσπάθεια.

Πρώτη Δημοσίευση από: e-thessalia.gr/ekanan-exeretiki-emfanisi-mikri-xifomachi-tou-s-echmi/