Ξιφασκία

        Η ξιφασκία ειναι ενα ευγενές, τεχνικό και συναρπαστικό ατομικό άθλημα με παράδοση και  ανελλιπή παρουσία στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων απο το 1896. Η φιλοσοφία του είναι η αναμέτρηση των ξιφομάχων με στόχο να επιτύχουν περισσότερους πόντους.
            Κατα τον αγώνα οι αθλητές προσπαθούν να επιτύχουν τον απαραίτητο αριθμό χτυπημάτων και συγχρόνως να αποφύγουν τα χτυπήματα των αντιπάλων με επιδέξιες κινήσεις.(Η καταμέρηση των πόντων γίνεται μέσω ηλεκτρικού συστήματος).  Η αναμέτρηση των αθλητών απαιτεί ικανότητητα προσαρμογής, εφευρετικότητα, υπομονή, γνώση της τεχνικής και της τακτικής.
     
        Η ξιφασκία βελτιώνει τις περισσότερες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης, όπως : την ταχύτητα, τη δύναμη, την εκρηκτικότητα και τη συνεργασία χεριών και ποδιών. Ο συνδυασμός τεχνικής και τακτικής, ασκεί το πνεύμα αυξάνοντας την προσοχή και την ικανότητα συγκέντρωσης, εξασκεί τη γρήγορη σκέψη και την απόφαση αντίδρασης για το καλύτερο αποτέλεσμα, μέσα από μια ποικιλία επιλογών, μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης (reflex). ΄Ετσι χαρίζει ιδιαίτερη ικανοποίηση στον ασκούμενο.        
    Οι κανόνες ασφαλείας που διέπουν τον εξοπλισμό των αθλητών εκμηδενίζουν τις πιθανότητες τραυματισμού.
  • οι στολές των αθλητών κατασκευάζονται απο υψηλής αντοχής συνθετικό  υλικό kevlar, (υλικό που χρησιμοποιείται στα αλεξίσφαιρα γιλέκα και την θωράκιση αυτοκινήτων).
  • η μάσκα των αθλητών διαθέτει ενισχυμένο μεταλλικό πλέγμα ή  άθραυστο fiberglass.
  • τα ξίφη ειναι κατασκευασμένα απο ειδικά κατεργασμένο άθραυστο ατσάλι και δεν έχουν αιχμηρή άκρη. Για τους μικρούς αθλητές, υπάρχουν πλαστικά σπαθιά, ελαφριά και απολύτως ασφαλή!
  • η τήρηση των κανόνων στην προπόνηση και τον αγώνα προστατεύει τον αθλητή.
       Η εκμάθηση της ξιφασκίας γίνεται σε κλειστή αίθουσα, με χρηση ειδικόυ εξοπλισμού και υπο την καθοδήγηση προπονητή και ασκούνται σε αυτή  αθλητές κάθε ηλικίας για αναψυχή ή πρωταθλητισμό.

Το άθλημα της ξιφαφασκίας απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια απο 6 ετών και άνω.
Σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις μας να το γνωρίσετε απο κοντά!